Stort og småt fra "en hjemmeløbende bedstemors" liv...onsdag den 18. marts 2015

Ikke helt færdig med at fortælle om Cuba.....

På vores fantastiske tur på til Cuba måtte jeg jo også kigge lidt på det lokale håndarbejde....

I Trinidad mødte vi adskillige små gader fyldt op med små boder med håndarbejde. Her sad mange kvinder/piger og fremstillede håndarbejde sammen med de passede boderne og faldbød varer til forbipasserende.

Deres traditionelle håndarbejde er broderi og hækling.
Broderierne err forskellig typer af påtegnet fladsyning med farvet tråd og smukke border og blomster i en slags Hadanger-syning, hvor der der forsigtig trækkes tråde ud af stoffet, så det danner linier og firkanter...

Der bruges også rigtig meget at hækle border og mellemværker på solhatte, kasketter og børnetøj/små-pige-kjoler.

Der ud over fandet vi en hel del flettede kurve og solhatte, som blev håndflettet af tørrede palmeblade.

Næsten alle på Cuba er kun spansk-talende, så det er lidt svært at spørge ind til teknikkerne, da jeg er bedst til "jysk", men jeg var så heldig at finde en ung pige, der talte rigtig fint engelsk, som brugte 1 time på at vise mig rundt og fortælle, I mens måtte Husbond kede sig bravt i et hjørne og se meget uinteresseret ud, for ikke at blive "overfaldet" af sælgerne far alle de andre boder.

Typiske ting at købe på Cuba er jo cigarer (i alle størrelser og kvaliteter) og rom..... men det er næsten også det eneste man kan købe.... shopping-centre og større forretninger mødte vi overhovedet ikke.... godt for pengepungen.......

Her hygges fortsat på Skagen... gåture, fisk på tallerkenen og besøg af gode venner.... og en lille smule strik og læsning.......kan man forlange mere????

1 kommentar:

Jeg bliver altid glad for "et lille pip"...